Издвајамо

У оквиру радне посјете Граду Градишка Министрица просвјете и културе др Наталија Тривић посјетила је ЈУ Техничка школа Градишка као једну од најуспјешнијих средњих стручних школа у Републици Српској. У пријатној и срдачној атмосфери министрица је разговарала са директором школе Владом Томићем, професорима, ученицима и другим запосленима.

Министрица је истакла да је ЈУ Техничка школа лидер у средњем стручном образовању у Републици Српској. У пријатном и непосредном разговору обишла је савремено опремљене кабинете наводећи да је „Примјер школе у Републици Српској како треба да функционише дуално образовање, то јесте, образовање у складу са потребама привреде.“ Такође, навела је да иза овако успјешне школе стоји одличан руководилац и сјајни професори.

Након обиласка, министрица Наталија Тривић се задржала у разговору са директором школе Владом Томићем. Рад ове школе оцијенила је као позитиван примјер управљања једном средњом стручном школом јер је образовање повезано са потребама тржишта рада што је приотритет у области средњег стручног обрзаовања и васпитања и примјер дуалног образовања каквом тежимо у Републици Српској.