Издвајамо

У уторак 6. јула 2021. генерација полазника за рад на ЦНЦ машинама за дрво и метал успјешно је завршила обуку. Пројекат развоја радне снаге и већег приступа тржиштима финансира УСАИД, а пројекат је остварен у сардњи са ЈУ Техничка школа Градишка.

Директор ЈУ Техничка школа, Владо Томић истакао је да ће додијељени сертификати бити уписани радну књижицу, а неки од полазника су се већ запослили. Директор је закључио да се нада да ће сарадња с УСАИД бити настављена.

Директор УСАИД пројекта ВХАМ Фуад Ћурчић. који је такође присуствовао додјели сертификата, је нагласио да је Градишка град изузетног привредног потенцијала, али и да је спремна на сарадњу и да располаже ресурсима. То потврђује и градшка развојна агенција РАГА чији предствници су били на додјели сертификата.

За пројекат ВХАМ обезбјеђено је 202.000,00 КМ кроз уговоре са УСАИД Пројектом развоја радне снаге и повећаног приступа тржиштима (WХАМ), Владом Републике Српске – Министарство индустрије енергетике и рударства РС и БФЦ СЕЕ градовима и општинама: Бања Лука, Добој, Требиње, Градишка, Теслић, Котор Варош и Лакташи

ЈУ Техничка школа наставља бесплатне обуке кроз пројекат прекограничне сарадње за 24 оператера ЦНЦ за обраду метала и 24 полазника из мехатронике.