Издвајамо

Другу годину за редом, захваљујући напорима директора школе Владе Томића, дипл. инж.маш. и успјешно оствареној сарадњи са Техничком школом Славонски Брод наша школа учествује на престижној конфренцији која повезује привреду и средње стручно образовање у регији Алпе-Адриа. На конференцији учествују представници средњих стручних школа из Аустрије, Италије, Словеније, Хрватске, Чешке, Мађарске, а једин представник из Босне и Херцеговине је била наша школа.

Техничку школу Градишка представљали су професор Славиша Видовић, дипл. инж. маш, наставник практичне наставе Милутин Чекић и ученици: Милован Станојевић и Адис Купинић (занимање варилац).

Конференција је била фокусирана на машинско инжињерство, мехатронику, заваривање, сервисирање аутомобила, електротехнику и обраду дрвета, као и на изградњи вјештина сналажења у новом пословном окружењу. Један од циљева је био и подизање свијести о значају средњег стручног образовања и сарадње привреде са школама.

На крају су организоване и радионице за ученике у којима су ученици, разврстани у мјешовите екипе, рјешавали постављене задатке.

Овакве конференције су прилика за усавршавање стручних знања, али и за јаче повезивање средњих стручних школа у региону.

Захваљујемо руководству Техничке школе Славонски Брод које је нашу школу препознало ка доброг сарадника тежећи још чвршћој сарадњи.