Издвајамо

Директор школе Владо Томић, дипл. инж. маш. боравио је од 14. до 17. маја на студијском путовању у чешкој регији Храдец Кралове. Делегацију је предводио директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић. Ово је била узвратна посјета јер је наша школа, заједно са другим школама, била домаћин директорима стручних школа регије Храдец Карлове у септембру мјесецу 2018. године.

Домаћини су, између осталог, организовали и посјету средњим стручним школама и једној вишој средњој школи (средња стручна школа и школа занатских занимања, средња техничка школа камена и вајарства, ветеринарска, средња здравствена, средња школа дјеце са посебним потребама)гдје су представили своје стручне школе, њихову опремљеност и начин рада. Оно што је специфичност је да су те школе углавном интернатског типа у којима су ученици и смјештени, а образовни систем је сличан нашем образовном систему.

Ово путовање значи развијање сарадње између образовних институција у Чешкој са образовним институцијама Републике Српске.