Историјат

Основана је као државна стручна школа у индустрији и занатству

 

 

Oд 1948. године се назива Стручна школа ученика у привреди

 

 

1975. године је изграђен објекат за извођење стручне и теоретске наставе

 

 

Школска екскурзија осамдесетих година прошлог вијека

 

Са часа практичне наставе професора Мише Босанца, крај осамдесетих  година ХХ вијека

1993 – названа је Машинска и дрвопрерађивачка школа

1998. јој је додијељена Повеља Општине са златним грбом за допринос у области школства

 

2002. године је названа Техничка школа

27. јануара 2018. године професор стручних предмета Срђан Ђукановић, дипломирани машински инжињер проглашен за најбољег професора у Општини Градишка, први који је примио то признање.

28. 2. 2018. године професор Радован Марјановић је са учеником Драгом Шмитраном учествовао је на Oлимпијади из програмирања у граду Казањ.

27. јануара на свечаној Светосавској академији у Културном центру професор стручних предмета Радован Марјановић, дипломирани инжињер електротехнике проглашен за најбољег професора града Градишка због остварених резултата.

Јули 2018. Драго Шмитран, ученик четвртог разреда, учесник Балканске олимпијаде у Темишвару у програмирању, освојио бронзану медаљу, ментор професор Радован Марјановић

2021. поводом 24. априла, Дана Града ЈУ Техничка школа је додијељено Јавно признање Захвалница за постигнуте резултате који промовишу Град и Републику Српску у региону.

27. јануара 2023. године професор стручних предмета Александар Рапаић, дипломирани машински инжињер, проглашен је за најбољег професора у Граду.

2022. године професор Радован Марјановоћ проглашен за најбољег професаора у Републици Српској.