Часови о тражењу посла

Часови о тражењу посла

Ученици четвртог разреда током протекле седмице имали су прилику да из прве руке науче како се пријавити за посао и како се припремити за први разговор са послодавцем. Практичним радионицама томе су их обучавале запослене у тиму Одјељења за људске ресурсе ПМП Јелшинград.

Уз добро припремљене презентације и кроз разговор Невена Лалић и Сузана Бојанић су нашим матурантима представиле како да пронађу  оглас за посао, пријаве се и буду сигурни у подношењу пријаве. Да би стигли до разговора, кандидати морају урадити радну биографију и мотивационо писмо. Представљене су им савремене форме и алати којима се могу користити. Такође им је представљен значај првог утиска на том разговору и како да се за њега припреме.

Ученицима су представљена и занимања за која се могу пријавити у ПМП Јелшинград као и предности које носи запослење у овом предузећу. Изузетно ја значајна повратна информација у којој су ученици изнијели став да су им ови часови показли практичне примјере како и гдје тражити огласе за посао, а затим се на њих успјешно пријавити.

ЈУ Техничка школа већ дуги низ година чврсто сарађује са руководством и запосленима у ПМП Јелшинград када се ради о прктичној настави наших ученика. Оваква, нова, врста сарадње се уклапа у постојеће наставне планове и програме предмета српски језик и у овом полугодишту су то била одјељења која се образују за занимања техничар ЦНЦ технологија, техничар информационих технологија и техничар за мехатронику.