ЧЕТВРТИ ПУТ МЕЂУ ПЕТ НАЈБОЉИХ АПЛИКАЦИЈА У БиХ

ЧЕТВРТИ ПУТ МЕЂУ ПЕТ НАЈБОЉИХ АПЛИКАЦИЈА У БиХ

Наш Кенан Махмутагић, сада ученик четвртог разреда смјер техничар мехатронике, је већ четврти пут заредом успио да његова апликација Дигитални фармер уђе међу пет најбољих у БиХ. Кенан је осмислио, програмирао и дизајнирао апликацију. Ово је значајан успјех и за Кенана и за његовог ментора професора Младена Видовића, инжињера електротехнике и за нашу школу. Он је најбољи примјер да се у ЈУ Техничка школа стичу знања која су примјењива у пракси и која су изузетно тражена на савременом тржишту рада. Кенан има неколико функционалних апликација, а сигурно да ће и ова апликација наћи своје мјесто на виртуелном тржишту. Требала би да заинтересује оне који се баве пољопривредом, а желе да добију на времену и да буду информисани о свим пословима и ситуацијама значајним за њихов рад.

Кенан се изборио између 25 апл

љ икација. Међу првих пет су још апликације средњошколаца из Тузле, Братунца, Модриче и Бање Луке. Током мјесеца марта чека га Регионално Еп такмичење гдје ће Дигитални фармер имати конкуренцију из Србије и Црне Горе.

Компанија Мтел је одговорна компанија која овако мотивише младе људе, али и она стиче увид у то какви су потенцијали будућих стрчњака.