Дигиталним образовним материјалима до занимљивог интерактивног учења

Дигиталним образовним материјалима до занимљивог интерактивног учења

Професори машинске групе предмета Станко Петровић, Слободанка Малешевић, Владана Средановић и Никола Ћосић завршили су обуку о о употреби дигиталних технологија у креирању наставних едукативних материјала.

Циљ обуке је да професори  машинске групе предмета практично креирају едукативне и наставне материјале у мултимедијалном формату, за ученике у занимањима машинске струке, а посебно обрађивач материјала резањем и машински техничар за ЦНЦ технологије.

Уз програме којима су овладали могу да креирају комплетан час, стварају видео садржај, синхронизују већ постојећи видео својом нарацијом и свему томе додају презентације које ће олакшати учење. Умјетна интелигенција, као велика база података, користиће им као смјерница за припрему часова, како би ученици извукли најбољи закључак.

Уједно ово је била и посљедња активност у оквиру трогодишњег пројекта ,,Стручно образовање у БиХ”  у којем је око 40 професора имало прилику развијати вјештине дидактике учења на даљину, путовати у иностранство и учити о дидактици стручно-теоријске наставе машинских предмета, интеграцији података у систем управљања учењем и стицати вјештине у унапређењу наставног процеса уз помоћ дигиталних едукативних материјала, умјетне интелигенције и других алата, видео материјала, квизова и дигиталних предавања која су научили сами израђивати. Едукаторски тим су сачињавали:  Џесика Крекер ( Jessica Krecker) и Олга Хармс ( Olga Harms ) из Њемачке и Ризах Кабаши из Босне и Херцеговине.

Материјал можете погледати на https://www.facebook.com/tehnicka.skola.gradiska/videos/848267990367871