МИНИСТАР ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ НАТАЛИЈА ТРИВИЋ У ПОСЈЕТИ ШКОЛИ И ПРЕДУЗЕЋУ ТИКТ МАНУФАКТУРА

МИНИСТАР ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ НАТАЛИЈА ТРИВИЋ У ПОСЈЕТИ ШКОЛИ И ПРЕДУЗЕЋУ ТИКТ МАНУФАКТУРА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић боравила је 13. септембра 2022. године, у  Градишци и тада посјетила Техничку школу и предузеће „ТИКТ Мануфактура“. Министар Наталија Тривић је жељела да на терену, у школи, види како је текао упис и како се одвија настава у нова занимања – ЦНЦ оператер и техничар за роботику, која су уведена од школске 2022/2023. године, као и о организацији практичног дијела наставе.

Наша школа је лидер дуалног образовања у Републици Српској, па и у цијелој БиХ као што је и међу најактивнијим стручним школама у региону када је у питању повезаност образовања и тржишта рада. Развој школе који прати промјене у технологији резлутат је залагања запослених, али на првом мјесту директора Владе Томића који је препознао заинтересованост међународних донатора,њихов капацитет и  нашао пут да то искористи на најбољи начин, такође је уложио напоре да послодавце у окружењу заинтересује за дуално образовање и да их повеже са школом.

Компанија „ТИКТ Мануфактура“ је покренула иницијативу за увођење два нова занимања и у којој наши ученици похађају практични дио наставе. Ове школске године 20 ученика похађа практичну наставу у овој компанији, а три бивша ученика школе у овој години су запослена у компанији. Ово предузеће, заправо његов власник Крешимир Бодирожић, је једно од ријетких које је на вријеме уочило да је улагање у запослене и у њихов развој основа развоја и напретка предузећа.

Овакве посјете су задовољство, али и одговорност за све нас јер смо свјесни да се од образовних институција очекује сталан раст и напредак у складу са промјенама у технолошком свијету.