Семинар за тимове за управљање квалитетом и представнике педагошких завода

Семинар за тимове за управљање квалитетом и представнике педагошких завода

Од 24. 10. до 26. 10. на Јахорини је одржан семинар, завршна радионица, за сараднике управљања квалитетом у школама учесницама у пројекту и представнике педагошких завода. Назив семинара је ,,Иновативно-квалитативно планирање развоја школа у БиХ”. На семинару су представљени развојни планови сваке школе учеснице пројекта: Мјешовита школа Тешањ, Техничка школа ,,Хасиб Хаџовић” Горажде, Машинска школа Приједор, Средњошколски центар Хаџићи, Средња стручна школа ,,Џемал Биједић” Горажде и наша школа као и педагошки заводи. Педагошки завод Републике Српске представљали су Зоран Богдановић начелник одјељења за вредновање квалитета васпитно-образовног рада и Татјана Богдановић, инспектор-просвјетни савјетник.

Нашу школу је не семинару представљао Тим за квалитет. Тим је предводила помоћница директора Ирена Шљивар која је и представила наш развојни план.

Други дио семинара је посвећен прегледу промјена у школама и постављању потенцијалних задатака стручњацима за управљање квалитетом. На семинару

mde

mde

је изнијето мишљење да је развојни план неипходан у свакој образовно-васпитној инситуцији која не жели да стагнира или да губи на квалитету.

Своје виђење, приједлоге и оцјене је изнио и господин Клаус Шнајдер, представник организације ГИЗ који је већ дуго времена ради на овом пројекту. Семинару су присуствовали и шефица пројекта Изабел Рап (Isabel Rapp) и Даниел Радић, савјетник за стручно образовање у бањолучкој канцеларији ГИЗ-а. ГИЗ је њемачка организација која је мотивисала и финансијски и логистички подржала провођење овог пројекта.

ГИЗ је значајно утицао на развој наше школе, али и других школа у БиХ.

ГИЗ је до сада у нашој школи донио већи број нових уређаја, учила, алата, опреме, стручне литературе,. Захваљајући сарадњи са ГИЗ-ом ми смо међу лидерима увођења дуалног образовања и то у окружењу. Такође, ова њемачка организација је много уложила у усавршавање наших запослених, а израдом Развојног плана постигануто је да на најбољи начин сагледамо гдје се налазимо и какав је наш даљи циљ.

Жеља нам је да се ова успјешна сарадња настави и даље.