Трећи сајам образовања и запошљавања

Трећи сајам образовања и запошљавања

У Арени Градишка одржан је Трећи сајам образовања и запошљавања. Сајам је замишљен као мјесто размјене информација између тражиоца посла, послодаваца, ученика, завршних разреда средњих и основних школа, образовних установа,… На Трећем сајму су се представиле градишке средње школе, основна школа, Универзитет у Бањој Луци, представници Министарства просвјете и културе Републике Српске, Завод за запошљавање, Привредна комора и заинтересовани послодавци.

Наша школа је активно учествовала на Трећем сајму образовања запошљавања јер нам је циљ да будуће ученике упознамо са свим могућностима које им нуде занимања за која се могу образовати у Техничкој школи. Taко смо на сајму представили 3Д наочале, добота. смарт таблу, али и многе радове наших ученика. Сајам је био прилика да се ученици завршних разреда упознају са могућностима запошљавања у нашем граду, али и у ближем окружењу. Представници Универзитета у Бањој Луци су настојали да ученицима представе даље образовање и предности које то образовање пружа.

У другом дијелу Сајма је одржана панел дискусија ,,Улога образовања у савременим друштвеним и економским процесима”. Дискусију је водио Дарко Врховац, а учествовали су Јасмина Болобан, Игор Томић – представници Министарства просвјете и културе, Снежана Кочић, Владо Томић, Дарко Голић, Владимир Станишљевић и Бранислав Бањац.

Сајам је био изузетно посјећен, а очекујемо да да и такве резултате.